Voetentraining

Heb jij voetklachten? Samen met jou betreft dit zo’n 60% van de Nederlanders. En je loopt er, letterlijk, al een poosje mee? Je hebt misschien al diverse specialisten bezocht, hulpmiddelen die op de markt zijn uitgeprobeerd? Heb je al eens nagedacht over het trainen van je voet?
Voor de knie, rug en schouders is het vrij normaal om allerlei oefeningen te doen om soepelheid en kracht te vergroten. Waarom oefenen we alles in het lichaam, maar de voeten (nog) niet?

Daarbij kunt je je voorstellen misschien dat je door je voeten sterk te trainen, je voet- en houdingsklachten kunt verminderen en voorkomen?

voetentraining-banner

In 2020 ben ik, Sonja de Cocq, gestart met de opleiding tot erkend voetentrainer. 

Een opleiding die mij (nog meer) liet zien dat de voet aan de basis staat van onze manier van bewegen en een grote rol kan spelen in (terugkerende) klachten aan andere delen van ons lichaam. Uit de kennis, opgedaan uit deze voetentraining opleiding en uit wetenschappelijk onderzoek, blijkt dat er specifieke oefeningen zijn om o.a. de scheve grote teen recht(er) te trainen. Dat zooltjes er zijn om in te zetten als trainingsmiddel en niet als permanente oplossing.

Het kenniscentrum Voet- houding en beweging ontwikkelt, naast de opleiding tot voetentrainer, ook online trainingen voor mensen met voetklachten. Er zijn onder andere trainingen voor hallux valgus (scheve grote teen), hielspoor, klauw- en hamertenen en metatarsalgie (voorvoetpijn)

Ook biedt voetentraining een korte en krachtige opleiding voor iedereen die zijn of haar voeten gezond wil houden.

iconen

Spreidvoet, hielspoor, doorgezakte voet
Deze training is niet alleen gericht op de grote teen. Bij een hallux valgus spelen meer dingen, zoals een doorgezakte voorvoet en daardoor een bredere voorvoet. De training richt zich er dus ook op dit te verbeteren. Maar als je alleen een doorgezakte voorvoet hebt, dan is de deze online training te uitgebreid voor je.

Je kunt dan wel al een goed begin maken met de 4 gratis oefeningen.

voetentraining-banner

Heb je een vraag? Wil je weten of je bij Fysio Vrij aan het juiste adres bent met jouw probleem of klacht?

 

Neem gerust contact op of maak direct een afspraak